dimarts, 24 de maig del 2011

SOS: ens ataquen!!

Sí, sí, tal i com ho sentiu! Aquests dies he vist que algunes plantes de l'hort tenen pugó (sobretot els carabassons). Els pugons són insectes que xuclen la saba de les plantes arrugant les fulles i debilitant-les.
El problema és que al fer una producció ecològica he de buscar la manera de superar aquesta plaga sense l'ús de productes tòxics per al medi ambient i per a les persones.
Buscant en algun llibre d'horticultura ecològica he trobat que una manera d'allunyar-los és fent una maceració d'all (Llibre: Com fer un hort ecològic: autors varis. Edita Consell Comarcal de l'Urgell).


Maceració d'all (repel·lent): es posen tres cabeces picades finament i sense pell en 10 litres d'aigua. Aquesta barreja la posem en un cubell tapat amb una tela, la deixem al sol un parell de dies i remenem un cop al dia. Quan l'olor d'all sigui prou forta ho filtrem i ja ho podem aplicar directament sobre les verdures cada deu dies.
Com que veig que tinc bastant pugons no sé si amb aquest repel·lent n'hi haurà prou, ja ho veurem. Demà ho tornaré a mirar i ja decidiré.

També us vull comentar que qui estigui interessat en participar al sorteig que organitza Nube de sabores ho pot fer al següent enllaç.

5 comentaris:

  1. Argg.. odio al purgo!!! Se'm van fotre les escalores del "macetohuerto"... Vaig començar amb aquest repel·lent i em va anar prou be!!! Tambe es interessant plantar algunes plantes que repelen els insectes, com el clavell de moro o la alfabrega... Be, suposo que ja deus coneixer Mi Balcon Verde o L'hort de la Picarona, no? Alla segur que trobes molta mes informacio que la que jo et pugui donar... que encara soc molt novella!!! jajajaja
    Un petonas i sort!
    Sònia (Encontrar la felicidad en los pequeños detalles y empezando a odiar a blogger)

    ResponElimina
  2. Quina ràbia ha de fer. Acostumo a tenir un test am alfàbrega i quan passa aixó no sé que fer i acabo llençanla.
    Que tinguis sort.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Al nostre hort també ens han atacat els pugons. Nosaltres hem provat el purí d'ortigues. També és bo anar a buscar marietes al bosc i posar-les a l'hort, mengen pugons de manera incansable!

    ResponElimina
  4. Silvia, quina sort poder tenir un hort.Nosaltres, a Barcelona, hem plantat montgetesi tomàquets,pero en testosi els meus pares`, a Castelldefels, tenen tomaqueres i fabes. La sort que mai han agafat pugo, pero m'apunto la recepte per si de cas.
    Una abraçada i gracies per la visita al meu blog.

    ResponElimina
  5. Silvia si plantas un diente de ajo pegando en cada mata de calabacín cuando aun es pequeña resulta. No tienes que sacar la cabeza de ajo hasta que no tengas recogida la cosecha entera.
    Un saludito

    ResponElimina